Algemene Voorwaarden, D.D. 24 juli 2018

 

Artikel 1. Identiteit ondernemer

 

Kolk tulpenveredeling Kloosterburen

H. van Cappenbergweg 52

9977RX Kloosterburen

Nederland

 

Telefoon: 06-37340709 bereikbaar op kantooruren

Mail: info@k-t-k.nl

KVK nummer: 02096592

BTW nr; NL108426415B01

Lid van de KAVB in Hillegom

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op producten van Kolk Tulpenveredeling.

Door het plaatsen van een bestelling geeft u te kennen dat u kennis heeft genomen van de leverings- en betalingsvoorwaarden. Wijzigingen in de leverings- en/of betalingsvoorwaarden mag Kolk Tulpenveredeling te allen tijde doorvoeren.

 

 

Artikel 2. Gegevensbeheer

Uw persoonlijke digitale gegevens worden bij ons niet vastgelegd, ze worden alleen gebruikt om de bestelling te kunnen verzenden. zie onze Privacy Policy

Er bestaat dan ook niet de mogelijkheid tot vaste inloggegevens. Iedere keer als u onze webwinkel bezoekt en een aankoop doet zult u uw gegevens opnieuw moeten invullen.

 

Artikel 3. Conformiteit en garantie

 1. De ondernemer staat ervoor in dat de producten voldoen aan de in het aanbod vermelde specificaties. Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen binnen 7 dagen na levering aan de ondernemer schriftelijk te worden gemeld. Terugzending van de producten dient te geschieden in de originele verpakking en in nieuwstaat verkerend.
 2. Indien de geleverde producten aan abnormale omstandigheden zijn blootgesteld of anderszins onzorgvuldig worden behandeld of in strijd zijn met de aanwijzingen van de ondernemer en/of op de verpakking behandeld zijn vervalt de garantie.
 3. Indien de consument een bedrag betaald heeft, zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, terugbetalen. Hierbij is wel de voorwaarde dat het product reeds terugontvangen is door de webwinkelier of sluitend bewijs van complete terugzending overlegd kan worden. Terugbetaling zal geschieden via dezelfde betaalmethode die door de consument is gebruikt tenzij de consument nadrukkelijk toestemming geeft voor een andere betaalmethode.
 4. Bij beschadiging van het product door onzorgvuldige omgang door de consument zelf is de consument aansprakelijk voor eventuele waardevermindering van het product.
 5. Indien bij de bloei blijkt dat bij het verpakken de verkeerde tulp is geleverd kan dit schriftelijk worden gemeld. U dient dan een foto toe te voegen.
 6. Goede oogst en hergroei in de komende groei jaren vallen niet onder de garantie.
 7. De klachten zullen worden beoordeeld door Kolk Tulpenveredeling en wanneer deze voldoende gegrond zijn zal over gegaan worden tot het terug betalen van maximaal het aankoopbedrag. Dat is exclusief de verzendkosten.

 

 

Artikel 4.  Geschillen

Op overeenkomsten tussen de ondernemer en de consument waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Ook indien de consument woonachtig is in het buitenland.

 

 

Artikel 5.  Betaling en prijzen

 1. De betaling kan alleen via de webwinkel en moet direct bij de bestelling voldaan worden.
 2. Betalingen buiten de EU geschieden middels een factuur en overschrijving.
 3. Kolk Tulpenveredeling behoudt zich het recht om de prijzen tussentijds aan te passen.
 4. De betaling zullen ten gunste van NL91 RABO 01707 38 108 t.n.v. (Kolk Tuinadvies & Begeleiding en Tulpenverdeling) komen. De webbetalingen lopen via de betaaldienst Mollie.
 5. Na betaling krijgt u zo spoedig mogelijk de producten toegezonden. Echter in de periode van mei tot 15 oktober zullen alle producten worden verzameld alvorens ze verzonden worden.
 6. Alle prijzen zijn inclusief 6% BTW en staan in euro’s omschreven.
 7. Alle bankkosten voor betalingen zijn ten laste van de koper.
 8. Betalingen met Credit card zijn niet mogelijk.

 

 

Artikel 6. Leveringen en bestellingen

 1. Bestellingen van mei tot 1 oktober zullen worden verzameld en in een maal worden verzonden. Bestelling na 1 oktober en tot 17 december worden wekelijks verzonden. Voor bestellingen in het buitenland zit een langere levertijd.
 2. Ieder product is uniek, zodoende is er van ieder product maar 1 voorradig. Na betaling laat het systeem zien dat het product is uitverkocht.
 3. De afbeeldingen en gegevens betreffende bloeikleur zijn indicatief. De foto’s zijn genomen in een verwarmde kas en kunnen een klein vertekend beeld geven, ook qua planthabitus.
 1. De vermelde verzendkosten zijn alleen voor leveranties in Nederland.  Interesse binnen EU  en buiten Eu zal via een mailcontact een bestelling moeten plaatsen. Hiervoor zullen we een persoonlijke aanbieding maken. Eventuele invoerheffingen en andere plant fysische verplichtingen zijn voor risico van de aankopende partij.
 2. Door het plaatsen van een order gaat u akkoord met de leverdata en levertijden zoals aangegeven op de website.
 3. Als bij de verzending van het product blijkt, dat de tulpenbol is aangetast door bijvoorbeeld: ziekte, muizenvraat,… We zullen de koper op de hoogte stellen van het verlies van zijn bestelde product. De consument  heeft  dan twee opties: 1. een vervangend product wordt naar de koper toe gestuurd of de koper mag de bestelling geheel annuleren en krijgt de betaling terug gestort.
 1. Verzending gaat via DHL of een andere pakketdienst, dit is ten aller tijde de keuze van de leverancier.

 

 

Artikel 7. Veredeling

 1. Het product wat u heeft aangeschaft is een uniek veredelingsproduct. De waarde van dit product kan een veelvoud zijn van wat u er voor heeft betaald. Voor hulp bij de waardbepaling kunt u zich in de toekomst richten tot Kolk Tulpenveredeling.
 2. Broeitesten van het uitgangsmateriaal kunnen we voor u uitvoeren tegen een vooraf vastgesteld bedrag.
 3. Voor het registreren van de tulpen bij de KAVB kunt u bij ons als Lid van deze organisatie terecht.

Het recht van Founder van de tulp blijft voor altijd bij Kolk Tulpenveredeling. Dit heeft verder geen gevolgen voor u om 100% kwekersrecht aan te vragen.

 1. U wordt volledig eigenaar van dit unieke product. De Founder/kweker heeft geen aanspraak op wat voor gelden dan ook voortvloeiend uit de opbrengst van dit product.

 

Artikel 8. Fotografie

 1. De afbeeldingen en gegevens betreffende bloeikleur zijn indicatief. De foto’s zijn genomen in een verwarmde kas en kunnen een klein vertekend beeld geven, ook qua planthabitus.
 2. De afbeelding zijn eigendom van Kolk Tulpenveredeling en mogen niet zonder toestemming van de eigenaar worden gebruikt.

formulier voor herroeping